13.4, 13.5 – ridå!

April 8th, 2013

Open 2013 är slut för detta år. Kvalplatsen till EM är säkrad och jag måste säga att jag är nöjd. Min målsättning var topp 10 i Europa, ett högt satt mål men det höll hela vägen!

Tänker tillbaka på 2012 års open då allt var nytt för mig. Varje WOD var en utmaning med något nytt och det var kul att köra. En sådan sak som att jag kunde bara köra passet en gång eller att jag hade råkat planera in ett knäböjspass precis innan gjorde inte så mycket just då. Det var en kul grej som jag blivit medbjuden på!

I år har det inte varit så avslappnat, och jag har från och till visat kanske en av mina sämsta sidor – humöret. Jag vill bara så mycket!! Samtidigt som jag gillar den där extra koncentrationen och fokusen som infinner sig när det börjar kännas som tävling. Innan 13.1 hade jag verkligen fjärilar i magen och svårt att sova, hur kul och skönt är inte det?

Efter open pratas det mycket om vad man har lärt sig och vad man kommer ta med sig. Jag har lärt mig:

–       Jag är fortfarande en tävlingsmänniska med ett humör.

–       Jag blir på bra humör sådär 2h efter jag har gjort klart och fått inse att jag är nöjd.

–       Jag bör WOD´a med lösa föremål långt borta ifrån stället där jag står.

–       Min största svaghet är pull-ups, allt som har med räcke att göra känns lite som ett hinder och något som jag behöver jobba på!

Det har varit otroligt kul att se alla på boxen köra open 2013. Att se alla komma varje lördag och söndag i fem veckors tid och prova på saker de kanske aldrig tidigare gjort har varit så kul och inspirerande! I lördags tror jag att det sattes 5 nya personliga rekord på boxen – hur kul är inte det? Och vilken energi det blir runt om en!

Under WOD 13.4 befann jag mig i Karlskrona. Närmaste boxen där finns i Kalmar. Så jag packade in familjen i en bil och åkte dit på torsdagskvällen.

Fick ett varmt välkommande på den rosa boxen! Jag, Caroline och Louise körde ett heat ihop och det var riktigt kul att få köra tillsammans med några som är så jämna! Fick verkligen känslan av att jagas/jaga någon och att ge allt.

Bild

WOD 13.5 var enbart ångest för mig. Jag hade sett fram emot något tungt och så blev det en fran liknande WOD. Som blev tung, tyngre, tyngst. Undra hur många fran jag kommer göra tills nästa år?

Jag gjorde denna WOD tillsammans med Louise ifrån Linköping i lördags. Det gick sådär för både mig och henne. Louise bestämde sig för att göra om den på söndagen, och som hon gjorde det! Kul att se och att få ta del av, och grattis till en plats på EM!

Jag kände att jag ville bli klar med open och avsluta på ett sätt så att jag kunde känns mig nöjd. Så jag vilade någon timme, bestämde mig för hur kan tänkte lägga upp det och samlade ihop 81 reps. Avslutade på ett sätt som kändes bra och behagligt!

Bild

Bilden är från Sara Tillings blogg.

Igår startade jag med att springa till boxen ca 3-4km. Sen så tränade jag teknik på snatch och fick hjälp av Micke. Kändes bättre, men där har jag fortfarande väldigt mycket kvar att lära! Fick även träffa Sara som var på Stockholmsbesök och som tydligen följt mig sedan EM förra året, tack för dina fina ord och fortsätt kämpa och utvecklas!

Efter det så körde jag om regionals WODen från förra året med:

50 Back squat 40kg
40 pull-ups
30 push-pressar 40kg
50 Front squat 30kg
40 pull-ups
30 push-pressar 30kg
50 Over head squat 20kg
40 pull-ups
30 push-pressar 20kg
Tid: 23:30.

Tack till crossfit södra station för detta open! Alla som varit med och kört – en stor varm kram och klapp på axeln till er! Nu är det äntligen dags att köra igång igen med regelbunden träning och uppladdning inför EM!

3.2.1 go!

Läs mer: