Crossfit open 2015

April 1st, 2015

Dags att sammanfatta crossfit open 2015… såhär är det. Jag bestämde mig i höstas för att göra en satsning på tyngdlyftningen. I samma stund fick jag även frågan ifall jag ville vara med och köra team för Crossfit Nordic, alltså inte köra individuellt året 2015. Jag tog beslutet att försöka få ihop en lite mer seriös satsning på tyngdlyftningen tillsammans med team Gyllenhammar och även försöka hjälpa Crossfit Nordic att kvala till regionals som ett team.

En sak är säker, tyngdlyftning är en del av Crossfit. Men är Crossfit endel av tyngdlyftningen?
Jag har under de senaste sex månaderna försökt att kombinera detta så gott det har fungerat. Jag ska inte ljuga och säga att “det funkar skitbra”. Min kropp är explosiv, hela jag dras till explosiva träningsformer och älskar 1RM i allt. Kanske därför som jag fastnade för tyngdlyftnings-programmeringen så fort jag fick chansen att seriöst köra den. Jag har i mån om tid och energi lagt in 2-3 pass crossfit i veckan. Alltid nästan utan skivstång. Försökt löpträna någon gång för att inte helt försumma den gund-kondition jag besitter. Kört min tyngdlyftningsträning och tagit mig hela vägen till EM 2015.

 

och så va det dags för open 2015.  Om jag hade satt upp ett mål att kvala individuellt och satsa på tyngdlyftningen hade jag i dagsläget varit helt kränkt. Jag kan inte jämföra min prestation detta året och förra året. Jag placerade mig på plats 94 i Europa som individuell atlet. Dels så är jag ingen “open” atlet och för det andra så finns inte den där toppade crossfit formen där, just nu. Men… jag har presterat efter min förmåga på alla passen, kört efter principen “one and done”, klappat mig själv på axeln och inte ältat en enda workout. Jag har gjort mitt bästa för stunden och varit nöjd! Varför? För att jag inte ställde högre krav på mig än vad som kändes realistiskt. Min prestation har räckt till teamet och med dessa fenomenala atleter som tillhör Crossfit Nordics team så fanns det nog inte så mycket att vara orolig över att vi inte skulle kvala. Grymt gjort gänget, ni har imponerat och inspirerat många (och mig). Vi placerade oss på plats 3 i Europa!247e3-T7327_1-184

Om jag skulle göra om en workout så hade det varit 15.1 a. Den med alla toes to bar. Jag lovar att bli bättre på dessa :) Roligaste workouten va helt klart muscle-ups/wallball/ dubble unders, då man hade gott om tid att försöka samla ihop så många reps som möjligt.

Idag är det 15 dagar kvar till EM i Georgien… 8 veckor till European regionals i Danmark. Vart ska denna resa sluta?

// P

 

Läs mer: