Dopingtestad och PR-fest!

January 12th, 2015

Spenderade helgen i Eskilstuna tillsammans med Team Gyllenhammar och som vanligt så gick allt precis så som man vill att det ska gå! De personliga rekorden haglade och jag har den senaste veckan haft lite maxningsförsök i momenten ryck, stöt och knäböj. Så passade perfekt att planera in en helg där. Hade även en hel del hjärnspöken att skrämma bort och helt enkelt bli av med.IMG_3865

Har ett bra tag känt mig starkare men ändå inte riktigt fått ut så mycket i knäböjen. Jag har harvat på och det har oftast funkat att köra runt 80/90% på tunga ettor och tvåor. Men när jag sedan ska höja lite så har jag svårt att hitta djupet och fegar redan på vägen ner. Vågar inte riktigt lite på bålen och är rädd att ryggen ska släppa. När det nu väl var dags att maxa i knäböj så kändes det som vanligt på vägen upp. 120kg gick fint med tvåor, 130 även det. Sen började det sega lite i benen. Men så från någonstans så hittades lite tryck och jag lyckades få upp 161kg. Tidigare PR 160kg. Så ingen superhöjning men det kändes mycket säkrare nu än förra gången. Provade 165 med men jag var helt enkelt nöjd så tackade för mig redan på vägen ner. (konsten att beskriva ett maxlyft i ett stort stycke) :)

Pass två bestod av lite nya övningar så som stötgreppsryck. Helt ny för mig men tanken är att jag ska försöka sträcka ut och bli lång innan själva sittet. Finns säkert en tanke om att bli lite smidigare med, med tanke på att det är sjukt jobbigt att komma ner i sitt med så tight grepp. Sen vart det lite vändning från höga bockar som jag inte alls är kompis med och avslutningsvis lite rodd/dips intervaller.IMG_3848

Pass tre så återgick vi till ryck, stöt, knäböj varianten igen. Skulle här maxa i ryck. Jag har tidigare kört fina ryckdrag på 90/95kg och jag har varit så sugen på att prova 90kg. Även att jag ibland kan missa ryck på 70/75kg så har jag teorin på att jag behöver lite mer vikt för att sätta ett “fint” ryck.. hahaha! Snillet spekulerar. verkligen. Men jag gick verkligen in med inställningen att rycka 90kg. (tidigare PR 82). 80kg gick bra, 83kg gick bra 85kg gick bra och 88kg satt efter en liten sprint det med!! Sen gjorde jag fyra försök på 90kg. BOOM,BOOM,BOOM,BOOM. Blåmärken på knäna, ramlar framåt. Men jag vågade, jag försökte. Ofta när jag försöker göra ett tungt lyft så brukar jag få så mycket adrenalin att jag skakar efteråt och inte kan göra så mycket mer men jag villa så jäkla gärna sätta det där. Jag är långt ifrån besviken. Supernöjd och jag kan verkligen bara bli bättre.

På söndagen så besökte vi CrossBox. Cilla och Margot lät mig sno ihop lite “återhämtningsintervaller” :) så det blev tre minutersintervaller med: 5 sprawls, 5 wallballs, 10m over head walking lounges (15kg viktplatta) och 8*10m shuttlerun. Vila 1min mellan varje. Älskar att svettas och kul att köra tillsammans. Nöjd och glad lämnade jag detta härligt gäng för att åka tillbaka till Stockholm.

Vart dopingtestad för ett tag sedan och är även en av de idrottare som från och till kan bli random utvald för dopingkontroll. Känns riktigt skönt att kunna vara en del av detta och samtidigt visa upp resultatet: ingen dopingförseelse påvisad.
IMG_3864Lovade mig själv att gå in i nästa vecka i mer positiv bemärkelse och försöka få fatt i lite energi igen! Behövde både denhär helgen och lite tjejhäng tillsammans med Margot! Tusen tack för att jag får sova hos er!

Godnatt / P

Läs mer: