EM debuten. Fyra i stöt….

April 16th, 2015

8 i ryck och 8:a i totalen i klass -63. Känslan. Jag vet inte. Helt mixad. Svår att beskriva. Det är en blandning mellan mersmak och att vara lite behagligt nöjd för stunden. Jag ska försöka sätta lite ord på min upplevelse av det hela.  

 

Igår under hela dagen kände jag mig pigg, kroppen kändes bra och trots att jag tappat i vikt så kändes det som en vanlig dag. Jag skulle få göra det jag älskar att göra mest av allt. Tävla i en sport som jag tränar. Få utlopp för många timmars arbete och planering. Invägningen startade klockan 15:30. Jag vägde in på 62,44. Efter invägningen är det två timmar till defilering. Jag, Jim och Anders gick ut från arenan och åt. Det blev subway och naturgodis för min del :) Kroppen vaknade till ännu mer och det blev tid för att gå in igen till arenan byta om och värma upp. 

Det kändes bra på uppvärmningen. Jag var lite rastlös och det är mycket väntan, mycket planering av tid och när man ska göra sina uppvärmningslyft. Jag gick in sist i min grupp i både ryck och stöt. Jim och Anders hjälpte till att hålla mig lugn och allt flöt på.

  

Efter att jag gjort mitt första ryck så började allt gå såå otroligt fort. Jag va inne i det. Jag gjorde 80kg i första. Bommade 83 i andra och klarade i tredje. Jag måste verkligen få till min teknik i ryck. 

Efter ryck så va det stöt. Ett moment som jag känt mig så jävla bra i senaste tiden. Jag gjorde 105 på uppvärmningen men vi valde att gå in på 105 för att säkra vinst i b-gruppen. Jag bommade. Eller jag efterpressade. Fan vad arg jag va. Vi gick på samma vikt igen och jag fick den godkänd. Här efter va det ju bara att köra. Jag fick välja vikt och jag fick verkligen samla all kraft åt att inte tänka på varför bommade jag första lyftet!? Det va skönt att sätta 110kg i sista.  

 

Alla mina lyft finns att se på den här länken: Easywl.

När jag kom ut ifrån podiet så visste jag inte riktigt hur jag mådde. Det gick så fort. Det va roligt. Jag kände att jag var med i stunden. Men jag grät. Även att målet va att jag skulle göra mitt första mästerskap och i princip överleva så hade jag själv lite press på mig. Jag vill ju så mycket mer! Jag kan så mycket mer.

Detta va min femte tävling totalt i tyngdlyftning.  Jag tangerade mitt personbästa i sammanlagt. Jag b-kvalade till VM och detta på 6månaders träning. Jag ser att detta är bra. Jag vet vad tid och rutin gör. Jag har tagit mig hit och vill längre. 

Jag ska fortsätta göra det jag älskar. Mersmaken för att träna blev inte mindre. Jag tror till och med vi börjar redan lite idag :)  

 

/ Patricia 

Läs mer: