Fystester och nyfunnen energi!

June 7th, 2015

Endel av helgen har spenderats i Eskilstuna tillsammans med Fia, Cilla, Hampus och Jim. Jag har saknat detta gäng så otroligt mycket! Det är alltid fullt fokus på träningen (med undantag mellan seten) och en härlig nivå på humor blandat med bra peppning och energi. Det pustades, hackades på crossfit-relaterade övningar och stånkades över värmen i lokalen just denna lördagsförmiddag men alla var på gott humör och vi tränade på.

  
Jag hade mitt sista lite lugnare pass innan min “riktiga” träning drar igång imorgon och körde lite styrkeryck kombinerat med ryck-knäböj, ryck nacke samt ryckdrag och avslutade passet med favoriten good mornings. Ryck nacke är verkligen en övning som jag måste bli kompis med. Jag känner mig som en trotsig femåring när jag ska köra dem liknelser kan även göras med Lilla-my om man känner att den referensen träffar bättre. Jag förstår inte utförandet, min kropp strejkar i utförandet och jag står med stången på ryggen alldeles för länge och bara tänker. Hjärnsläpp.

Men imorgon drar det alltså igång, träningen som ska ta mig framåt och uppåt i vikterna. Härligt, jag går in med en 100% inställning att detta ska bli så jävla bra och jag är så tacksam över att jag får hjälp av Jim med programmering och träning då och då!

Då jag har haft fullt upp sedan Jim och jag började vårt samarbete så va det ett tag sedan jag hade tid över för fys-testerna. Men idag var dagen D då jag ville göra om dem och det funkade med planen. Då min kapacitet i spänst ligger så pass bra till så valde vi att inte testa av detta idag utan gjorde testerna: Häng-mage (hängandes i en ribbstol och så ska du med raka ben nudda pinnen du håller i så många gånger som möjligt), strikta-chins och 2000m löpning.

  
Jag blir alltid lite nervös inför dessa tester. Häng-mage är en svår övning, krävs både rörlighet och magstyrka. Jag gjorde 3 reps förra gången vi provade. Idag gjorde jag 6st. En klar förbättring men det är en bit kvar till “bra”.

Jag tangerade mitt pers i Chins och gjorde 16st strikta. Tror jag har några till att plocka ut där. Gjorde en heldel chins i fredags och jag kände att det va lite stumt i ryggen.

2000m, hatkärleken till löpning fortsätter. Sist jag sprang gjorde jag det på 8:47. Testvärde: 51. Idag gjorde jag det på 8:31. Testvärde 52. Så en klar förbättring… Men vet ni va det mest irriterade är!? Jag missade testvärde 53 med 1sekund. 1sekund!! Nästa gång, då ska den där sekunden plockas bort!

Snart dags att sova. Godnatt!