Jag är för gammal för det här.

October 7th, 2013

Jag fortsätter att dela med mig av mina bittra funderingar, passivt aggressiv som jag beskrivs vara måste få uttrycka känslor någonstans… :)

Träffar dagligen patienter som har ont någonstans och försöker hjälpa dem till en bättre vardag. Göra mitt bästa av den kunskap jag har och förmedla vikten av rörelse och att må bra. Här kommer min första fundering.. När jag började fundera i banorna att bli Kiropraktor (Si sådär 17 år ung och lite lätt berusa av livet) såg jag framför mig att jag kommer få träffa otaliga vältränade killar som möjligtvis kanske hade ont i ryggen. Jag grundlurade mig själv, så vart inte arbetslivet alls. Men vet du? Det gör inget! Efter några års studerande och ett års klinik så han verkligheten ikapp. Alla har inte ont pågrund av idrottsrelaterade skador, de har även ont av förlite fysisk aktivitet, motion, träning, rörelse, kroppsarbete, vardagsmotion, aktivitet och glädje. Okej, nu snurrar det ordentligt. Här till min andra fundering: Ovanstående ord är nog inte rakt av synonymer till varandra, men det känns som att endel av dessa får 20-60åriga personer att lägga armarna i kors och backa 3 steg när de tas upp. Jag vet inte vilket av dem än som är effektivast av att driva en person till “fysisk aktivitet” – Fysisk aktivitet innefattar all kroppsrörelse som är ett resultat av skelettmuskulaturens kontraktion och som resulterar i en ökad energiförbrukning. Just ordet träning är för mig väldigt relaterat till “lyft tungt och spring”. Så vad tror ni? Vilket ord tror du åldersgruppen 30-60 motiveras och inspireras av? Följande är min tredje fundering: Redan aktiva behöver motiveras, men inte så mycket – de är redan igång och påväg. De som aldrig tränat behöver däremot både knuffas och skuffas för att ta cykeln till jobbet som ligger 500m bort. Det känns som att ursäkterna ibland är helt fantastiska och jag kom att tänka på en ursäkt som en tidigare klasskompis brukade säga på ett skämtsamt sätt: “min farmors hamster fyller år”. Det är lixom på den här nivån ursäkterna befinner sig ibland! (Inget illa menat om hamstras födelsedagar, ge dem inte glass bara – men det är en annan historia)

Du är inte för gammal för att börja träna!

Jag tror dessa kvinnor (har inte gjort någon statistisk analys) måste äta, har familj, hus, hund och vänner. Men klarar ändå av att aktivera sig. Nej, du är inte förgammal för träning, du har bara dåliga ursäkter som kommer göra dig ännu äldre.

vilodag idag (söndag), stämmer bra att det enda man tänker på under dessa dagarna är träning.

// P