A-kvalad till EM i Georgien 2015.

February 22nd, 2015

Fatta vad coolt! Jag ska få åka och tävla i EM i tyngdlyftning i Georgien 2015 som A-kvalad. Igår va det serietävling nr 2 i omgången. Tävlingen höll till i Väsby Atletklubb och det är faktiskt min andra tävling som jag gör där.

Det fanns så mycket som tre stycken pusselbitar som behövde falla på plats igår. Jag behövde väga in på under 64kg, jag behövde göra ett resultat för serietävlingen och jag behövde göra minst 190kg sammanlagt. Tävlingen började tidigt och vi hade invägning redan mellan 07:30-08:30 för att sedan starta tävlingen kl 09:30. Trodde att jag skulle behöva basta innan så vi vart i god tid på plats. Tack och lov så slapp jag basta (inget fan av varken bastu eller varma bad) och jag värde in på 63,65. Skönt, då var en sak ur världen.

Tävlingen startade och gruppen innan oss lyfte med så jäkla högt tempo att uppvärmningslyften blev lite stressade. Gjorde iaf ett sista ryck på 75kg innan jag gick in på startvikten 80kg. Bommade första lyftet på 80, fick godkänt i andra och höjde till 82 och fick godkänt på den med.

Inför stötarna kände jag mig i riktigt bra form. Hade tänk att gå in på 105kg men höjde till 108kg och fick den godkänd. Här har jag nu gjort 190kg sammanlagt och jag vart så nöjd och det var en skönt känsla! Höjde till 111kg och bommade i andra lyftet men fick godkänt i tredje på just 111kg.

Så tävlingspers i Ryck, Stöt och Sammanlagt för mig med en total på 193kg.  Vi klättrade en placering i Elitserien med ASK Eskilstuna och ligger nu på en andra plats!

ASK elitserien

Fri vecka vad gällande träning och återhämtning och så är det läger i helgen!

// Patricia

Läs mer: