Lag-SM i Örebro!

April 26th, 2015

Hallå-Hallå!

Vilken jäkla urladdning!! Vardagen har börjar komma ikapp mig och knackar på axeln. Jag har levt i en tävlingsbubbla i så många månader just nu känns det som. Det största av målet var att kvalificera mig till EM i Georgien. Nästa mål var att kvalificera teamet till en plats på European regionals i Crossfitten och det tredje målet var att få ihop allt.

Jag laddade mentalt ur rätt ordentligt efter EM i Georgien. Kroppen kändes och känns fortfarande i riktigt fin form men känslomässigt så har jag varit lite upp och ner. Men sen visste jag att Lag-SM va runt hörnet och jag ville även där ge vår klubb en ärlig chans till att ta hem titeln Svenska Mästare i Tyngdlyftning. Jag vill även visa mitt team Crossfit Nordic alpha att jag förtjänar min plats i laget och är reda att träna för att vi ska bli grymma till regionals. Så som jag har skrivit i tidigare inlägg har föregående vecka innehållit både crossfit träning och ett träningspass i tyngdlyftningen inför lag SM i Örebro.

Jag, Sofia och Carita tog oss till Örebro på lördags morgonen. Invägningen startade kl 10:30 och vi var där i god tid och redo. Jag vägde in på 64.14 och var nöjd med det. Skönt att jag inte gått helt bananas på mat efter förra tävlingen :) haha. Det är lite speciellt att köra i lag. Det gäller att ha koll på vad de andra väljer för vikter i de andra lagen. Det gäller att göra säkra vikter för att få poäng till laget och det gäller att klara sina lyft. Det kändes som att vi alla var på gott humör och uppvärmingen flöt på bra. För egen del så kändes det riktigt bra. Jag valde att gå in på 78kg i ryck, höjde till 82kg i andra och 85kg i tredje (tävlings-pers). I stöt så gick jag in på 105kg, höjde till 110 för att sen höja till 115 (BOM). Bommade överstöten. Åhh, om man någon gång har känt frustration så är det den känslan som kommer. Det kryper fortfarande i kroppen. Så nära, så näääära 200kg i totalen.. Snart.

Hur gick det då? Vi vann!! Vi slog Svensk Rekord med 45 poäng! Läs resultat på Svensk Tyngdlyftning. Sofia och Carita tack för att jag får göra detta med er! Lag-sm

 

Ha det bra, vi hörs i veckan! / P

Läs mer: