MED SIKTE PÅ PALLPLATS I CROSSFIT REGIONALS EUROPE

May 1st, 2013

23-årig kiropraktor student utmanar Europa eliten och tävlar i Crossfit Regionals i Köpenhamn den 17-19 maj. Hon tränar på Crossfit Södra Station i Stockholm till vardags. Där tränar, svettas, skrattar och sliter inte bara hon utan ett helt gym med nya utmaningar varje dag. 

Att tävla i Crossfit ställer stora krav, du måste inte bara vara stark och snabb utan även vara beredd att hantera en hel del andra oförberedda utmaningar. Vilka utmaningar som väntar i Köpenhamn vet hon ännu inte, så fram tills dess handlar det om att förberedda sig för det oförberedda. För Patricia handlar det om att förfina tekniken i det olympiska lyften, att stå på händer och att hålla kondition och styrka i topp men också tajma in den viktiga vilan. Det handlar om att ha en formtopp som håller i sig i tre dagar när hon och Europas 49 andra mest vältränade tjejer ska tävla mot vandra i två till tre moment per dag. Moment som många andra Crossfit utövare skulle se som individuellt tuffa utmaningar. 

– “Jag är taggad till tusen” säger Patricia “ända sen jag tävlade förra året har siktet varit inställt på Regionals i år. Nu har jag haft tid på mig att förberedda mig och fokuserat på min träning med ett tydligt mål. I år ska jag vara bland topp tio i Europa!” 

Patricia bollar sitt helhjärtade engagemang för träningen, där det bli många timmar på gymmet varje vecka, med att slutföra sin Kiropraktor utbildning. Men det finns många beröringspunkter mellan hennes framtida yrkesliv och hennes idrottskarriär. Det var en gammal idrottsskada under hennes tid som friidrottssprinter som fick henne att få upp ögonen för Kiropraktiken. Hon fick hjälp själv och vill nu själv kunna göra samma sak för andra. Men just nu, med bara drygt två veckor kvar, är det bara Crossfit som är fokus. 

“Jag tror på Patrica, hon har en sjuk vilja och är stark” säger Marcus Wicktröm, en av delägarna på Crossfit Södra Station. “Det har varit kul att vara med under året och se hur hon hela tiden fokuserat framåt. Det har varit uppgångar och nergångar men hon vet var hon vill. Jag hoppas att vi ska kunna bli ett gäng som åker med ner till Danmark och får vara med om att heja fram Patricia till en pall plats. Det skulle vara grymt kul för alla oss på gymmet men förstås underbart roligt och ett kvitto på att hård träning lönar sig för Patricia”