omstart…

August 24th, 2012

Första inlägget, alltid lite läskigt. Tanken med bloggen är att jag ska skriva om min träning. Att den skulle behöva börja med en berättelse om en bruten fot och rehabträning var väll kanske inte riktigt tanken när jag satte mig för att försöka förstå mig på WordPress, men så blir det.

Jag har alltid gillat träning, började med friidrott som övergick till gymträning och som senare blev crossfit. Att man kan bli helt såld på denna form av träning är inte svårt. Både träningsformen, prestationen, umgänget och total utmattning i kombination med tunga styrkemoment är underbart! Jag började träna crossfit i februari 2012 tillsammans med ett gäng på Crossfit Södermalm och deltog i maj i crossfit EM. Slutade på en 16 plats, nöjd men aldrig helt nöjd.

När tävlingen var över så var det bara att ta nya tag, jag har ju så mycket kvar att lära mig och att bli bättre på! Så sommarlovet kom och träningen flöt på tillsammans med sommarjobb tills en dag för tre veckor sedan.Kvällsträning och jag skulle öva på barMU, släppte greppet och hamnade riktigt dåligt på foten som knakade till. Snabbt lindad av personer i närheten och högläge. Akuten morgonen efter och en röntgenplåt som visade på det jag redan misstänkte. Operationstid två dagar senare och en skruv sattes in i foten, jag fick ett par kryckor, bandage och kunde gå hem. Jäklar vad bra man mår på lite morfin! :) Friskförklarade mig själv ett par timmar tills dess att jag somnat om hemma och vaknade upp med smärta XXL, då vart jag inte så frisk länge. Dagen efter var det bara att ta tag i det, jag kan inte stå på foten men överkroppen funkar riktigt bra! Det blev pullups, bänkpress, sittande pressar och alla övningar jag kunde komma på som skulle kunna bilda svett och flås! Sådär har det blivit nu under de senaste veckorna, och jag blir bättre, kan belasta foten nu men fortfarande inte gå så långt eller springa.


Har inte kört vanlig bänkpress på månader men nu var det dags att ta tag i det igen! Detta resulterade i ett nytt personbästa på 85kg! Tänk vad en massa armhävningar och ringdips kan gör!

Så här är jag idag, fredagsmorgon. Ska försöka ta mig till simhallen för lite rörelseträning och teknikträning.

Följ min resa!

Läs mer: