Regler och Open 15.1.

March 2nd, 2015

Måndagsmorgon! Efter att ha sovit borta hela helgen så var det riktigt skönt att vakna upp hemma idag. Jag jobbar eftermiddag idag och har lite småsaker att fixa med innan.

Läger med tyngdlyftningen i helgen. Fyra stycken träningspass blev det tillsammans med mycket fokus och skratt på samma gång. Gjorde fyra bra pass med en liten dipp på lördagskvällspasset. Eller jag va inte nöjd, huvudet ville inte fungera med kroppen så fick kriga lite med vikterna.

På lördagskvällen så hade vi en föreläsning om regler på tyngdlyftningstävling och genomgång av hur en tävling kan gå till från början till slut. Jag som inte har tävlat så mycket tyckte detta var superbra och känner mig lite lugnare inför nästkommande tävlingar.

Visste du att armbågen måste vara helt ren? alltså inga skydd eller stöd, inte ens minsta lilla tejpbit får förekomma på armbågen.

IMG_4064Så i helgen har det jobbats på bra och jag har lite smått träningsvärk i nästan hela kroppen idag och har planer på att ta en långpromenad för att sen köra lite rörlighet innan jobbet!

Igår körde jag även 15.1 samt 15.1a. Första tävlingen av fem i open inför regionals. Jag har ju bestäm mig för att tävla i team i år tillsammans med Crossfit Nordic och det känns okej. Dock så har jag länge varit osäker på min flås form så open är mycket flås och jag har haft dåligt med tid för att träna så som jag hade planerat. Men nu kör vi och jag tänker göra mitt bästa. I första tävlingen 2015 så var det en:
AMRAP 9min:
15 toes to bar
10 deadlift
5 snatch
6min bygg upp till en så tung clean and jerk som möjligt.
Resultat: 150 reps samt 110kg clean and jerk.

Så då var det tillbaka till vardagen och även tillbaka till dieten. En vecka off har varit bra för huvudet och återhämtningen men dags att strikta till det lite igen.

Over and out  / P

 

Läs mer: