Rovaniemi – nordiska mästerskapen 2016

October 2nd, 2016

Jag får börja någonstans. Det va ett tag sedan som jag skrev något här, tappade suget helt för att skriva och kom av mig. Det va nog med att försöka få ihop träningspass, träningsprogram och vardagen. Men nu har jag ett tag känt för att ta upp det igen! 

Så i skrivande stund på Santa Sport Center i Rovaniemi (Finland). Alla svenska deltagare har tävlat klart och det blev 4 silver och 2guld, av 8 deltagare. Du kan läsa mera på Svensk tyngdlyftning om alla andras resultat. 

Jag tog guld i -69. Jag vart efter att ha haft en rejäl svacka efter SM (där jag med tog tre guld) sugen på att tävla igen. Tycker att jag de senaste veckorna kommit tillbaka mer och mer men haft lite strul med att få något tryck i benen. Tekniskt har jag försökt jobba på så mycket jag kunnat och hittat lite saker som jag jobbat på. Väl vid uppvärmningen kände jag mig på g och visste inte alls hur det skulle sluta. Gjorde en bra uppvärmning (säkra lyft, bra känsla) gick in på 85kg i ryck och fixade det lätt i första. Höjde till 90kg och bommade pga att jag går tillbaka till mina styrkeryck som jag gör på tävling. Höjde till 93 för att tagga till lite men bommade även där. 85kg räckte för guld. Vidare till stöt momentet och nu hade jag lixom inget go i kroppen. Behövde göra 100kg plus för guld.  Gick in på 110 och klarade i första. Fick då skärpa till mig lite och la min egen skamgräns på 200kg i totalen och höjde till 115kg. Klarade 115. Höjde till 120kg men missade överstöten. Tung vändning. 

Så inte riktigt en supertaggad och i form Patricia på podiet igår. Men det räckte till guld i klass -69. 

Plus: jag va lugn som en filbunke och blev inte upprörd över något. Alla svenska deltagare på plats har varit supergrymma och vi har haft en riktigt bra helg! Arrangemanget va kanon på plats och lika så hela arenan här. Ett stort Bosön helt klart!

Minus: jag kunde inte leverera vad som förväntades. 

Men jag är tillbaka och det är kul att träna igen! Så pass kul att jag drog ner Erik och Paula i morse för att träna lite innan frukost. Det blev ett styrkepass med lite flås.

Så imorgon är det tillbaka till Stockholm igen, in i grundträningsperioden, tillbaka till matlådor och träningsvärk <3 

Tack för alla hejarop och gratulationer!