Sämst ide vinner!

September 29th, 2014

Jag har sovit 2,5h på tåget hem. Varit innan dess vaken i mer än 35h. Så håll till godo, här förekommer antagligen både särskrivning, svengelska och lite gott och blandat.

I fredags åkte jag och Linnea tåg ner till Malmö. Vi skulle i varsitt team delta i lemans 24h throwdown. Precis som det låter: tävling varje timme (ish) i 24timmar.

Vi laddade upp ordentligt under fredagskvällen med kycklingfilé och sparris! TGI fridays erbjöd extra grönsaker och vi fick dubbla dosen SPARRIS. Väl här mötte jag även upp mina lagkamrater Petter och Tor.

IMG_3388-0.JPG

På lördagen vart det briefing kl 12.
Vi gick igenom första 12 timmarna. Allt skulle börja kl 15:00 utomhus.
Vi sprang långt, kort, över häck och hoppade både i sand och med sand.

Tor, Petter och jag med lagnamnet beauty and the beasts. Tor och jag som beasts och Petter som beauty tror jag vi kom fram till.

I vilket fall så gillar detta gäng att lyfta tunga saker på stång. Men… Vi hade bestämt oss att detta ska vi göra för att det är kul och top 20 (första utslagning om 12h ska vi nå).
Vi sprang, jag tog till och med frivilligt och sprang 400m för att grabbarna tog andra mjölksyra saker som jag inte vart så sugen på. Det är lustigt vad ett lag kan få en att göra saker.

Vi lämnade friidrottsarenan med gott hopp om framtiden – nu skulle äntligen skivstänger dammas av!

Klockan är nu 19:00 ish. Jag ska köra 5 Wallballs, 3 handstand push-ups och 1 power clean 15ggr. Grabbarna lastar stången och dänger till med 80kg (rek. Vikt är 70kg). “Fan vad tungt det va” tänkte jag med jobbar vidare. På 6 varvet ser Louise till att grabbarna får veta att det är lite mycket på stången och de klovar om. Phu, mycket lättare. Tor forsätter sedan med DT och Petter avslutar med en Fran. Nu vart vi svettiga. Försökte vila lite.

Dags för hinderbana. Sammanfattning kul men vi ville flippa däck. Men tog 2 platsen i detta event.

Klockan är nu runt 01. Försöker sova lite. Går inte.

Max complexlyft. Klockan är närmare 03:00. Jag tänker på “svullna diskar i ryggen” och hur fan tänkte jag nu? Funkar verkligen kroppen för detta? Är det värt att utsätta sig? Men på det hela taget är det även nu jag börjat fascinera mig över kroppen. Min kropp, våra kroppar. Det går och det går fan bra med!
Jag lyfter 90kg ut från rack, ner i hang position och vidare till en squat clean thruster och sedan en jerk. Fick även med mig huvudet och provade två lyft på 95 men kunde inte pressa sista biten.
Petter körde thrusters bakom nacken och gjorde 3RM på 105kg.
Tor power snatchade, Hang squat snatchade och over head squatade 95kg.
Overall tog vi en andra plats även här.

IMG_3409.PNG
Med på bilden Anna och Calvin efter detta event!

Nu är vi framme vid första utslagningen (jag har säkert glömt endel här ovan) 20 lag går vidare. Med skräckblandad förtjusning går vi vidare. Minst 6h till. NU är jag trött.

Det ska wodas igen. Än en gång utmanar jag mig själv, jag väljer att köra en teknisk wod. Med fristående handstand push up till handstand walk och handstand push ups mot vägg allt rundas av med 30 dubbelhopp, 5varv.
Grabbarna fick dra det tunga lasset med två tunga wodar efteråt.

Vi gjorde det bra, la oss på en bra nivå och ingen skada skedd. Jag klarade min wod med 4min tillgodo av tiden. Då vart jag glad, under tiden jag körde va jag vansinnig. Tur jag inte sparkade Abmaten på någon annan…..
Nu är kl runt 07:00. Vi ska åka till ett badhus.

50m frisim, 50m under vatten, 50m ryggsim. Jag behöver en baddräkt. Hade fan mer problem att hålla reda på alla kroppsdelar än själva simningen. Det gick i alla fall bra!

Sen skulle vi flytta föremål på botten av en 4,3m djup bassäng. Petter visade vart skåpet skulle stå och visade vägen för mig och Tor. Jag är glad att jag tog mig ner och lyckades flytta den tre gånger. Jag tror aldrig jag varit så mentalt medveten om hur min kropp kändes just då och där.

Sen va det 100 muscle up på bassängkanten! RIKTIGT roligt event!

IMG_3408.PNG

Tillbaka till arenan. Vi ligger på 8 plats. 8 går till final. Vi är i final.

Tor är stor! Han ror! Jag va bara imponerad genom hela rodd eventet. 8 riktigt starka och ödmjuka grabbar kör rodd intervaller face to face mot varandra. Det ser plågsamt ut. Det är näst sista eventet. Tor – tack!! För att du tog dig igenom den där!

IMG_3402-0.JPG

Sen vidare till sista finalen.
Petter kör Elizabeth, Tor grace och jag Diane.
Vi plockar några placeringar i final heatet men inget som påverkade overall standarden. Vi slutade på 8 plats. Nöjda, trötta och med ett gemensamt mål. Mat och sömn!

En helt galen tävling. Där mitt säkerhetstänk tävlade med min tävlingsinstinkt. Där glädjen för att kunna prestera när som tävlade med tanken på att kanske ge upp för att få vila. Där man gör allt för att alla i laget ska bli så nöjda som möjligt!

Det va kul på ett annat plan, kul för att det verkligen va en extra utmaning.
Tack gänget!!

Imorgon hittar ni mig i soffan! Fy fan vad jag ska sova!

Läs mer: