SM silver * 3. Säkra mål och större drömmar.

July 1st, 2015

Då va mitt första SM i tyngdlyftning avklarat. Påväg hem från fyra bra dagar i Sundsvall där jag fått möta många nya människor men även fått hänga med ett helt fantastiskt gäng ifrån ASK Eskilstuna aka. Klubbkompisarna. 
Först ut i gänget va Sofia i klass -53. Hon tog guld rakt igenom i sin klass och det va här någonstans som mitt tävlingssug tändes.

Efter Sofia va det min och Caritas tur (igår). Jag hade invägning kl 09 på tisdagsmorgonen och tävlingsstart kl 17:30. Efter invägningen så körde jag ett lätt uppvärmningspass för att röra lite på mig. Allt kändes bra. Mina trötta lår räddades nog i sista stund av Jim som jobbar igenom dem ett par gånger efter att jag tyckt att de inte kändes ens i närheten av vad de brukar. 

På tävlingsdagen va de i bra form igen och även resten av kroppen va i god form. Dagen gick och jag tog det lugnt och kl halv 5 åkte vi till arenan. Jag värmde upp och hade 80kg i ryck som ingångsvikt. En vikt som inte ska vara några problem men på tävling har jag svårt att kontrollera mitt adrenalin. Bommade första. Fick det i andra och höjde till 90kg för att samla poäng. 90kg va lite för mycket just idag men jag gav det en ärlig chans och gick vidare mot stöt. Säkrade silverplatsen på 80kg.   

  I stöt gick jag in på 105kg för att säkra silvret. Sen höjde vi till 115. Och äntligen så satt 115kg i stöt för mig på tävlingen!!! Nu va det bara att köra pch försöka följa klubbkompisen Carita i stöt. Hon gick på 119kg i stöt och vi valde samma. Jag gick in med inställningen att bara köra. Ny vikt, jag skulle inte bara gå in och dra. Jag vände vikten men bommade stöten. Carita tog 119 i sista försöket vilket även är ett svenskt rekord i klass -69. Stort grattis och riktigt kul att få fightas med en av Sveriges bästa och mest erfarna kvinnliga lyftare. 

Personligt rekord i stöt och tangering av samanlagt resultat.  

 

Idag har Cilla och Hampus från klubben tävlat. Även här hämtades medaljer hem. Cilla vann totalen i klass +75 och Hampus tog andraplatsen i klass +105. 

VILKET GRYMT GÄNG VI ÄR! 

Ett stort tack till min tränare Jim för att han är grym på att hantera alla situationer. Tar ner en på jorden när det behövs och höjer en när det är dags. Utan dig hade jag varit kvar i förkortningarnas hemland och stampat runt bland engelska lyfttermer :) Tack! 

  
Tack även till sponsorer och alla andra som följer mig på min resa. Hejar och ger en klapp på axeln när det är svårt. 

  
Nu laddar vi om, fortsätter äta vår spenat och jobbar på nya high-fives!