tankar om 13.1, Open.

March 9th, 2013

Kanske dags att förklara vad huvudrubrikens förkortningar betyder?

13 står för året 2013. Nr.1, står för nr på veckans “tävlingsmomenten”.

Totalt kommer det under de närmsta fem veckorna att tävlas i 5 olika moment. Mer om tävlingen kan du läsa här. Varje torsdag morgon kl 02:00 släpps en ny WOD som ska genomföras innan nästkommande söndag. Detta “kval” kallas open!

Så, då är ni med på banan? I onsdags natt släpptes första WODen! Väntan var lång, men jag var inte en av dem som var vaken till kl 2 utan höll mig och gjorde en snabb uppdatering på telefonen så fort jag vaknade på torsdagen… Det blev burpees och snatch… jaha, snatch.. läste lite till och kom fram till att det inte behövdes squat snatchas, vilket ingav ett litet glädjerus :)

Förra året var 12.1 – 7 min burpees och 12.2 var AMRAP 10min av snatch. Så de har helt enkelt slagit ihop dessa två till en 17min lång AMRAP av:

40 burpees
30 snatch 20kg
30 burpees
30 snatch 35kg
20 burpees
30 snatch 45 kg
10 burpees
så många snatch som möjligt på 55kg innan tiden går ut.

Förra året gjorde jag 90 reps på snatchen, då hade jag aldrig provat på den övningen innan. Ett år har gått och det är fortfarande inte min favorit övning, men jag har iaf lite kontroll på det! Så målet blev att klara en repetition på den tyngsta vikten detta året!

I torsdags kväll satte jag och Carin igång med vårt första försök. Det gick långt…men inte hela vägen fram till målet för min del. Blev totalt 190 reps för mig! Jag tjurade ihop totalt på 45 kg vikten och började göra långsamma 1or med mycket vila. Slutade även med att min vattenflaska fick lida då jag var tvungen att ta ut min besvikelse på något. 

Bild

Bilden är tagen två dagar efter första försöket, här lite gladare!

Idag gjorde jag om den igen, med bra mycket fjärilar i magen men med en plan! Och det gick… hela vägen till 194 reps! 4 reps på 55kg! Har många att tacka för att jag tog mig dit :) Då jag redan vid omgången av 30 burpees uttalade orden “detta går aldrig”. Men det gick (tydligen) med andan i halsen! Så idag har jag gått runt och varit lite barnsligt lycklig hela dagen.

Bild

Sliten men nöjd efter 13.1!

Imorgon blir det ett försök till vanlig träning igen. Jag får se hur ryggen och baksida lår känns och utefter det välja träning! Men innan min egen träning får jag nog se några andra tappra kriga sig igenom WODen!! Riktigt imponerad av de som körde morgonpassen idag! Koncentration, alla försökte och bra resultat!

Nu är det lördagskväll! Här blir det kaffe, jordnötssmör och TV-spel!

Läs mer: