träningsvärk delux!

October 31st, 2012

Veckodagarna rullar på! Träningen känns som att den går bättre och bättre! Försöker våga gå på lite tyngre vikter 3-4 dagar i veckan och sen lite mera kroppsstyrka 2-3 dagar i veckan.

I måndags blev det kroppsstyrka i form av en WOD:

10 min AMRAP av:

2 MU – 4 handstand push ups – 10st GHD. Ingen koll på hur många varv men det kändes bra med MU för en gångs skull!

I går körde jag ett grymt bra pass! Sitter just nu med träningsvärk delux och njuter lite faktiskt! Så skönt när det känns som att jag har gjort rätt :) Behöver ju inte alltid få träningsvärk men ibland är det faktiskt riktigt skönt. Detta kommer jag dock inte tycka i slutet av dagen då det säkert kommer att bli värre och värre!! (varnar för klagning och suckar till närstående).

Gårdagens pass var:

10 min löpning och snatch – balance till uppvärmning.

5reps 5set back squat.

1set – 80kg

2set – 100kg

3-5set – 110kg. Film på detta kan du se här. Jag måste fortfarande jobba lite med djupet och att pressa ut knäna, har en liten instabilitet kvar i vänsterfoten vilket gör att mitt knä gärna åker in på detta ben när jag pressar upp. Skam den som ger sig! Finns alltid något att jobba på!

30reps på tid med kroppsvikt 63kg.

L-sit – handstand position övning. Snart där!! Inte långt kvar innan jag kommer upp i en handstand från L-sit. Det går bra om jag sätter ner huvudet men klarar inte riktigt hålla balansen för handstående än. Bild

Därefter körde jag 5 varv an följande:

squat-snatch 20kg – 10rep. – 20dubbel under – 6st Kettlebell swingar 24kg – 6st sumolyft med KB 24kg.

Sjukt jobbigt att squat-snatcha med lätt vikt efter att ha kört knäböj innan samt att jag hade rätt bra puls.

Brukar i vanliga fall försöka köra lite morgonträning några dagar i veckan i form av cardio (löpning/cykling). Har dock vaknat med en mild förkylning hela tiden och avstått från den. Känner mig alltid helt frisk direkt efter frukosten så hoppas på att slippa något större utbrott av den!

Nu är det dags att slänga sig i duschen innan jag ska ha klinik på skolan!

Träna hårt // Patricia

Läs mer: