Tyngdlyftningstävling och halvvägs till 50.

November 23rd, 2014

Söndag. Födelsedag – 25 år.. Den blandade känslan av trötthet, glädje och en lätt måndagsångest.

IMG_3600

Blombud utanför dörren!

Gårdagen va en av de bättre dagarna jag har upplevt. Tyngdlyftningstävling, Svealandsmästerskapen skulle avgöras och jag visste även att jag ville göra något form av kval till EM2015. Med kvalgränserna för -63 kg klassen i huvudet 185 (B-kval) och 190 (A-kval) ville jag genomföra tävlingen på bästa sätt.

Gårdagens tävling, vikt 63,15. 3 Godkända lyft.
RESULTAT: 80kg i ryck och 105kg i stöt. Total på 185 och B-kvalgräns till EM 2015. Vinnare av Svealandsmästerskapen 2014 -69kg.

Coach Jim

Coach Jim och jag, Glada och nöjda!

Skärmavbild 2014-11-23 kl. 19.03.16

Jag är supernöjd att jag fick upp de där 80kg i ryck, detta gjorde att jag kunde slappna av lite i stötmomentet. Valde att gå in på 105 i Stöten och klarade i första lyftet. Höjde till 110, dels för att gå till A-kval och dels för att jag har gjort en 111kg på träning. Bommade vändningen i andra lyftet och stöten i tredje lyftet. Lite besviken faktiskt. Men det fanns där inte idag och lyften kändes heller inte som på träning.

Att jag har en ovana att tävla i Tyngdlyftning ses väl på det sättet att jag gärna går tillbaka till min sämre teknik när själva tävlingslyftet ska genomföras. Det blir inte likt sig som på träningar och det “sitter inte i ryggmärgen” än. Att jag är stark kan jag komma långt på, men om jag bara kan få med mig den där tekniken in på de tunga lyften med så kan detta bli bra, till och med riktigt bra.

Nu önskar jag mig en sjukdomsfri träningsuppladdning inför kommande tävlingar!

Lina och Jag

Obligatorisk dubbel biceps!

Efter tävlingen så skulle vi ut och äta med familjen som var på besök. Hade en av de trevligaste kvällarna ute tillsammans med dem och Christopher hade ordnat allt så bra under kvällen. Det var full fart från början till slut. Jag befann mig i den obligatoriska lördagsmatkoma och försökte att hänga på Christopher i öldrickande. Man måste ju ibland ställa upp för varandra i ett förhållande. Christopher brukar ju ibland hänga på och lyfta vikter med mig så då är kompromissen en festkväll i halvåret si så där för att hålla balansen här hemma bra.
Familjen Strenius

TUSEN tack för en helt fantastisk kväll och jag är så glad att större delar av familjen va på plats för att fira min 25års dag! Även en stor kram till alla som har grattat mig på min födelsedag och även till kvalplatsen!

Nu fortsätter vi den här resan tycker jag! Med högre mål och mer målmedvetenhet.

Patrik och Patricia

Syskonkärlek!

Trevlig söndag / P

Läs mer: