VM, Huston, Texas 2015

November 26th, 2015

Tänkte försöka att inte börja detta inlägg med en svordom, men jag tror inte det går. Fy fan vad jag är mätt!!! Att försöka uppleva USAs mattraditioner på 1 dygn efter att ha dietat några veckor, det kan nästan anses som en bragd i sig. Kunde knappt sova på mage igårkväll. Men chokladen till lunchen va god 10/10, pumkin spice latte får 5/10 och godis med jordnötssmör i får 5/10. Osten till all mat får 7/10 beroende på vilket man väljer. Lyckan över att äta en hel fralla (jag har innan plockat ur alla russin ur brödet) får 10/10. Sötpotatis med kanel 3/10. Sås 5/10 (diverse). Äppelmuffins 10/10, pannkakas inbakad ricotta med hallen (8/10). Öl 5/10 (va så jävla mätt), födelsedagstårta (ligger fortfarande i kylen, fortfarande mätt)  Okej, det finns några timmar kvar :) 

Haha, men skam den som ger sig. Det blev en 8km löprunda i morse för att få plats med frukost i magen… Men det känns ändå som att jag lärt mig lite på vägen av det här ätabra vs ätamindre bra då jag än då länge lyckats hålla mig vertikal efter varje måltid och inte hamnat i framstupa sidoläge… Haha. Ja, storyn om mat kan jag skriva ett lång inlägg om. Men jag vill avsluta här och rikta ett stort tack till Ako Rahim som den senaste tiden hjälp mig optimera min kost och fått hela min kropp till ett bättre jag, att du sen varje dag hjälpt mig styra upp och ner vad jag ska tänka på här i USA va grymt! Jag kände mig riktigt stark under tävlingsdagen och självklart är det både en längre tids tränande som gett de resultaten men även en bättre kosthållning. 

   
Tävlingen, VM- debuten. 

Jag kan inte vara missnöjd, det går inte. Med tre svenska rekord, personliga rekord i allt rakt igenom i klass -63 så är det bara att klappa sig på axeln och hoppa på flyget hem med ett leende. Jag och min tränare Jim vet att det finns mer i den här kroppen att ge och att det finns en vilja till grundträning igen inför EM 2016 är det ingen tvivel om. Jag vet fortfarande inte vad det stora målet är, men jag vet att jag kommer plocka in kg för kg och bli mera optimerad för denna sporten… Jag slutade på en 17plats i totalen på VM 2015. Ryck 88kg, stöt 118kg och totalt 206kg. 

Jag va nervös, det enda jag ville göra va att gå in och sätta första lyftet. Sen så kunde jag slappna av, bjuda på ett leende och tycks att det va kul. Jag kommer ihåg tävlingen och jag njöt av den. Jag vill göra om det här – alla dagar i veckan. Jag har stått på ett podie där världsrekord slagits!  

  
Foto: Bruce Klemens

Tack till alla som hejat, skrivit! Till kollegor som fått stå ut med mig i tävlingsuppladdning, till ni som tagit mina arbetspass och till min familj!

 

Fantastiskt att få se Angelica och Carita tävla! Jag ser en helt annan avslappning i dem, en tävlingsvana som jag snart med kommer besitta. Grymma tjejer med sina egna egenheter (Angelica bjuder just nu på julmusik här på rummet). Carita har provsmakat varenda kaka och gett recensioner under min och Angelica diet :)   
Tack tjejer för en bra vistelse i USA! 

  
Och utan det här hade frukosten i USA enbart fått bestå av banan och ägg. 

December månad ska jag försöka ägna åt nära och kära, släppa skivstången som prio ett och försöka vara lite mer social. Biceps curla lite mer, springa lite mer och äta lite mer! 

  
Nästa tävling ska t-Rex få se på mer än 85/88kg i ryck! 

Happy thanksgiving / P